Гласувайте като европейци.
Информационна кампания за изборите за ЕП
24.04.2014

Над 1 милион българи живеят в други страни от Европейския съюз. Като европейски граждани, те имат правото да избират и да бъдат избирани на изборите за Европейски парламент във всяка страна от ЕС.

Институт "Отворено общество" – София стартира кампания, която си поставя за цел да информира българските граждани, живеещи в чужбина или в България за изборите за Европейски парламент (22-25 май 2014 г.) за това кога, къде и как могат да гласуват.

На страницата www.bulgariain.eu можете да намерите полезна информация за условията за гласуване във всяка една от страните членки на ЕС, за крайните срокове за регистрация на гласоподаватели и за вида на избирателните системи в съответните държави. Освен това страницата предоставя и връзки към Централните избирателни комисии, както и към българските дипломатически представителства в страните членки.

Изборите за Европейски парламент дават шанс на българските граждани да упражнят и защитят правата си на европейски граждани. Като единствената директно избирана от хората институция, Европейският парламент има все по-големи пълномощия в политиките на ЕС. Гласуващите имат правото да подкрепят с гласа си политици или партии, които могат да се застъпят за техните интереси.

Информационната кампания се осъществява с подкрепата на Foundation Open Society Institute in cooperation with the OpenSociety Initiative for Europe of the Open Society Foundations.

Можете да ни намерите и във Facebook и Twitter.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us