Социалното включване като приоритет в европейската кохезионна политика (2014-2020) и предизвикателствата за България
20.04.2012

Представители на над 100 български неправителствени организации ще обсъждат мерките и политиките за социално включване на групите в неравностойно положение в България в контекста на новостите в Кохезионна политика на ЕС. Участие в срещата, която ще се състои на 23 април, понеделник, в столичния хотел Радисън, ще вземат министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. По време на срещата ще бъдат представени изводите и препоръките на над 70 неправителствени организации, работили със и за уязвими групи по програма "Овластяване на безвластните по време на криза".

В рамките на събитието ще се състои и официалната промоция на първия в страна-членка на ЕС виртуален център на Европейската къща на гражданското общество. Той ще подпомага участието на българските граждани в процесите на вземане на решения в Евросъюза и в упражняването на правата им на европейски граждани. Специални гости ще бъдат г-жа Меглена Кунева като почетен президент на Европейската служба за гражданско действие, Брюксел и председател на УС на Европейски политически център, Брюксел и г-н Тони Винабълс, директор на Европейската служба за гражданско действие.

Още информация за срещата можете да прочетете тук.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us