Новият дневен ред за реформи на новите страни членки на ЕС
17.10.2009

През 2009 се отбелязва петата годишнината от петото разширяване на ЕС, двадесет години от падането на Берлинската стена и една година от започването на глобалната икономическа криза. Докато годишнините от разширяването и от падането на Берлинската стена предоставят база за размишление и извличане на важни уроци, световната икономическа криза налага спешно да се погледне напред.

В този контекст, Инициативата за европейски политики към Институт "Отворено общество" – София, с подкрепата на Световната банка, организира международна конференция на тема "Новият дневен ред за реформи на новите страни членки на ЕС". На нея лидери на общественото мнение, експерти и политици ще се опитат да допринесат със своята експертиза и мнения за формирането на дневния ред за реформи в региона. 

Целта на конференцията е да потърси решения, които се базират на сходен опит и могат да се приложат в по-широкия контекст на Европейския съюз, но в същото време са пригодени към националните специфики.

Участие в конференция, която ще се проведе на 19 октомври, понеделник, ще вземат вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на образованието Йорданка Фандъкова, Теодор Алърс, диретор "Стратегии и операции в регион Европа и Централна Азия" на Световната банка и отговарящ за новите страни-членки на ЕС, представители на МВФ, СБ, на едрия бизнес, както и на неправителствените и академични среди от Централна и Източна Европа.

На 19 октомври можете да слушате конференцията на живо по интернет

  • За да слушате с Winamp player натиснете тук

     
  • За да слушате с Java player натиснете тук

Програмата на конференцията "Новият дневен ред за реформи на новите страни членки на ЕС" можете да намерите тук.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us