Програми
Дискусия "Развитие на земеделието
и/или алтернативни отрасли в селските райони?"

21.04.2008

"Развитие на земеделието и/или алтернативни отрасли в селските райони?" е четвъртата поред дискусия, която Институт "Отворено общество" – София и ПроМедия организират в рамките на проект "Преоткриване и допринасяне за солидарността в обединена Европа".

Целта на дискусията е да запознае участниците с развитието на Общата селскостопанска политика на ЕС и да се анализират предизвикателствата за България в този план. Ще бъдат изведени основните характеристики, предимства и недостатъци на развитието на земеделието чрез пряко субсидиране, както и на други възможни подходи за развитие на селските райони. Въпросът, на който ще се търси отговор, е как България, в рамките на Общата селскостопанска политика, може да стимулира развитието на селските райони и да повиши тяхната конкурентноспособност.

Проектът "Преоткриване и допринасяне за солидарността в обединена Европа", който е финансиран от Европейския съюз, цели насърчаването на гражданското участие в дебатите по общоевропейски въпроси през призмата на националния контекст.

Дискусията, която ще се проведе в хотел "Лайпциг" в Пловдив на 23 април от 15 часа, можете да чуете наживо по интернет.
За да слушате с Winamp player натиснете тук.
За Java player натиснете тук.

Дневният ред на дискусията можете да намерите тук.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us