Програми
Ден на отворените врати в Софийския университет

Институт "Отворено общество" – София, Центърът за правни и международни инициативи и Студентският съвет на СУ организират на 27 април (петък) Ден на отворените врати в СУ "Св. Климент Охридски". Инициативата, която се провежда под патронажа на европейския комисар Меглена Кунева, е посветена на годишнината от подписването на договора на България за присъединяване към Европейския съюз.

В рамките на инициативата Ден на отворените врати в СУ "Св. Климент Охридски" ще бъде организирана информационна борса, в рамките на която студентите ще бъдат запознати с възможностите за обучение и стаж в обединена Европа. Специални консултанти пък ще предоставят полезна информация за институциите и политиките в ЕС и за ролята на България в процеса на вземане на решения.

По време на информационната борса ще бъде прожектиран филмът на Иван Кулеков "Държава се прави с хора", а от 15.00ч. в аулата на университета ще има представление на университетския театър "Алма Алтер". Час по-късно е публичната лекция на еврокомисар Меглена Кунева на тема "Младите и Европа".

Денят на отворените врати ще завърши пред зала "Христо Ботев" в Студентски град, където от 19.30ч. ще има концерт на група Мастило и Мариана Попова.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us