Програми
Публична лекция на еврокомисар Меглена Кунева

"Европейският съюз в следващите петдесет години". Това е темата на публичната лекция, която ще изнесе Меглена Кунева, Европейски комисар по защита на потребителите. Лекцията, организирана от Институт "Отворено общество" – София и катедра "Европеистика" на СУ "Св. Климент Охридски" ще се проведе на 16 март, петък, в аудитория 272 на Софийския университет.

Меглена Кунева стана първият български представител в Европейската комисия след официалното присъединяване на България към ЕС на 1 януари 2007г. Преди това, в продължение на 6 години (от 2001 до 2007) г-жа Кунева заемаше последователно постовете на заместник-министър на външните работи и на министър по европейските въпроси. В тясно сътрудничество с Меглена Кунева, Институт "Отворено общество" – София осъществи гражданско наблюдение на работата на държавната администрация по препоръките на Европейската комисия в петте критични области на присъединяването на България към ЕС и публикува серия от мониторингови доклади. Резюмета от докладите, както и пълният им текст, можете да намерите тук.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us